i
More info?See FAQ
Interested?
Keep updated!
20.05.2020

Burgemeester Jan van Zanen leest de avonturen van Woody voor.

Wonderwoods wil inspireren en niet alleen met architectuur. Wonderwoods is meer dan enkel een gebouw. We willen dat iedereen de wonderen van ons bos leert kennen, of je nu jong of oud bent.  Wonderwoods heeft voor ieder wat wils.

Burgemeester Jan van Zanen op OBS De Koekoek - ©Milan Hofmans, 24.01.2020 1

We willen dat je weet hoe wij groeien en laten je graag op een leuke en speelse manier kennis  maken met een aantal van onze gevederde vrienden, omdat we geloven dat spelen de geest bevrijdt en geluk kweekt. Daarom hebben we onze eigen Vertical Forest Hub en ons eigen kinderboek ‘Woody’s avontuur’ (in het Nederlands) en The Adventures of Woody the Nuthatch (in het Engels) gemaakt. Woody is onze kleine schattige mascotte. Lang geleden verlieten veel vogels de stad nadat talloze bomen waren gekapt om plaats te maken voor huizen en kantoren. Maar binnenkort vliegen ze weer terug naar de stad – naar Wonderwoods.

Tijdens de Kinderboekenweek van dit jaar hebben we de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen De Avonturen van Woody the Nuthatch laten voorlezen aan de kinderen van de openbare school ‘De Koekoek’ in Utrecht. Een geweldige en inspirerende dag waarvan we hopen dat er nog meer zullen komen.

Burgemeester-Jan-van-Zanen-op-OBS-De-Koekoek---©Milan-Hofmans,-24.01

Met dit soort initiatieven willen we de fantasie van kinderen de vrije loop laten en nieuwsgierigheid prikkelen want niet alles digitaal hoeft tegenwoordig digitaal toch?

Wil jij een exemplaar van dit kinderboek in handen krijgen? Houd dan onze social media kanalen in de gaten. Zo nu en dan maken we bekend wanneer er een beperkt aantal exemplaren beschikbaar komt in het Stadskantoor Utrecht.

MORE STORIES

Een verticaal bos in hartje Utrecht.

Wonderwoods: een verticaal bos in hartje Utrecht. Wat voor effect heeft de natuur op de stad en haar inwoners? Een hectare..

Read more

Wonderwoods wint tender!

Wonderwoods wint tender ‘Healthy Urban Quarter’! Utrecht: de stad van gezond stedelijk leven voor iedereen. Een stad van gezonde inwoners..

Read more

De avonturen van Woody.

Burgemeester Jan van Zanen leest de avonturen van Woody voor. Wonderwoods wil inspireren en niet alleen met architectuur. Wonderwoods is..

Read more

Het balkon is terug en groter dan ooit!

Het balkon is terug en groter dan ooit! Balkons worden het bepalende kenmerk van opkomende architectuur en hetzelfde geldt voor..

Read more