i
More info?See FAQ
Interested?
Keep updated!

INTRODUCTIE

Een groen hart.

Werknemers onderdompelen in natuur op het werk verhoogt hun gezondheid,  welzijn, productiviteit en prestaties aanzienlijk. Het bevordert ook de creativiteit en de innovatie – en gaat stress tegen.

 

Natuur doet opleven. Ze stelt ons in staat om gedurende de werkdag en daarbuiten op te laden. Daarom hebben we onze holistische benadering doorontwikkeld zo heeft iedere vloer een buitenruimte en toegang tot wintertuinen en hebben een wereld van voorzieningen rond onze kantoren gecreëerd om zo moeiteloos een duurzame balans tussen werk- en privéleven mogelijk te maken. Gezonde eet- en drinkgelegenheden, faciliteiten voor cultuur, vrije tijd, winkelen, schoonheid en fitness zijn direct voor de deur en bieden een breed scala aan ontspanningsmogelijkheden, voor ieders smaak en portemonnee.

 

Bloeiende ruimte. Bloeiend personeel.

Onze ‘kantoorbuurt’ draait om het cultiveren van een gezonde geest in een gezond lichaam. En daardoor: om gezond rendement.

 
– Roberto Meyer, Architect Toren I

WERK–PRIVÉ BALANS

Een natuurlijke balans.

Stel je je eens voor dat je elke dag begint met een versgemalen duurzame koffie en een warm welkom van de receptioniste terwijl je door de grote entree wandelt, een meesterwerk op zich. De reis door Wonderwoods naar je kantoor zal een ervaring van formaat zijn.

 

Bedenk, eenmaal binnen in je kantoor, hoe je je werkdag kan verrijken met de buitenkansen die Wonderwoods te bieden heeft. Houd bijvoorbeeld een ‘meeting te voet’ in de buitenlucht. Doe zaken tijdens een ‘farm-to-fork-lunch’ met klanten of collega’s terwijl je geniet van een prachtig stadsuitzicht vanaf ons unieke dakterras op de 7de verdieping. Knijp er even tussenuit voor yoga of meditatie. Of werk aan je conditie, binnen of buiten.

 

Een tekort aan concentratie? Maak je hoofd leeg tijdens een wandeling door Wonderwoods of doe inspiratie op in Nowhere, Europa’s eerste ‘Digital Art Space’ die zich geheel richt op ‘Immersive Digital Art’. Heb je een afspraak in de stad? Denk groene mobiliteit! Reserveer met een paar klikken een e-bike beneden en vermijd files en parkeerkosten.

 

En als de dag voorbij is, waarom niet nog wat ontspannen op een terras met collega’s en kijken hoe de vogels terugvliegen naar hun nest terwijl de zon ondergaat? Ga daarna naar je Wonderwoods-woning, elders in de stad naar huis of verder weg via Utrecht Centraal Station – verfrist en klaar om het allemaal opnieuw te doen.

GROENE KANTOREN  

Welvaart bloeit, waar groen groeit.

Werk te midden van weelderig groen en pauzeer om te genieten van een verkwikkend uitzicht terwijl je wordt overspoeld met natuurlijk daglicht en frisse lucht – met het zachte gezoem van de natuur op de achtergrond.

Hier zijn enkele van de natuurlijke weldaden waar je naar kan uitkijken.

Daglicht

Sfeerverhogend natuurlijk daglicht schijnt de kantoren royaal binnen dankzij het gebruik van slimme glasoppervlakken.

Lucht

Bomen en planten reinigen de lucht om je heen terwijl je werkt.

Schaduw

Het lommerrijke groen voorziet de kantoren op natuurlijke wijze in schaduw – de warmte buitenhoudend in de zomer en de warmte binnenhoudend in de winter, waardoor de energiekosten voor huurders worden geminimaliseerd.

Dierenrijk

Je hoeft alleen maar uit het raam te kijken om te genieten van een dosis natuur. Wendt je blik af van het scherm om een vlinder te zien vliegen of luister naar een zingende merel.

Geluid

De vegetatie fungeert als een natuurlijke geluidsbarrière die geluidsoverlast vermindert. Onderzoek toont aan dat werknemers beter gedijen in een stillere omgeving.

De kracht van groen.

De sleutel tot gelukkige en gezonde werknemers.

Een groene werkplek biedt veel voordelen blijkt uit talrijke wetenschappelijke onderzoeken. De volgende zes pluspunten komen naar voren in onderzoek van kennisinstituut Wageningen Environmental Research uit 2019:

Luchtvochtigheid

De relatieve luchtvochtigheid in ruimtes met planten is gemiddeld 5 procent hoger dan in ruimtes zonder planten. In de winter werd een verbetering van 17 procent gemeten.

Thermisch comfort

Werknemers zijn minder geneigd om de kantoortemperatuur als te warm of te koud aan te merken.

Prettiger

Mensen ervaren hun werkplek als prettiger om naar te kijken met planten in het interieur.

Stemming

Ook de stemming van medewerkers is positiever na plaatsing van planten dan voorheen. Ze maken zich in hun vrije tijd ook minder zorgen over werk.

Prestatietevredenheid

Mensen zijn tevredener met hun prestaties als er planten in de werkruimte staan.

Minder ziekteverzuim

Mensen die in een plantrijke ruimte werken, melden zich 20 procent minder vaak ziek.

VOORDELEN

De extra’s van werken bij Wonderwoods.

Kantoorruimte naar eigen ontwerp

Pas de indeling in onze grote open ruimtes naar wens aan om creativiteit, samenwerking en communicatie te bevorderen. Een kantoor is meer dan een plek waar je slechts je laptop aansluit. Laat de bedrijfsvisie, waarden en doelen weerspiegelen in het kantoorontwerp.

Een goede buur

Heb je een grotere vergaderruimte nodig? Of wil je buiten het kantoor in projectteams werken? Spaces biedt mogelijkheden.

Workout op werk

Doe een digitale detox met yoga, fitness en meditatie op het dakpark op de 7de verdieping of in onze sportschool op de 1ste verdieping.

Nowhere

Kom los van werk en doe inspiratie op in Europa’s eerste ‘Digital Art Space’ die zich geheel richt op ‘Immersive Digital Art’. Kunstcollectief teamLab transformeert Nowhere in een imposante, steeds veranderende kunstwereld.

Groene mobiliteit

Wonderwoods krijgt een eigen deelhub voor e-auto’s, e-bikes en e-scooters. Je kan een transportmiddel binnen enkele seconden reserveren, ontgrendelen en betalen via een mobiele app. Uiteraard stimuleren we ook de gezondste vorm van transport: de fiets.

Een grootse entree

Een warme en uitnodigende entree aan de Jaarbeursboulevard – op steenworp afstand van Utrecht Centraal Station – heet jou en je bezoekers welkom. Een meesterwerk op zich, dat deel uitmaakt van de Wonderwoods-ervaring en je een voorproefje geeft van het kantorenwonder dat zich binnen voor je ontvouwt.

Comfortabele omgeving

Wonderwoods wordt verwarmt en verkoelt met behulp van geothermische energie. Technische tovenarij zorgt voor het behoud van een comfortabele omgeving, de hele werkdag lang. We maken het makkelijk om voor groen te kiezen, je bedrijf te transformeren en de impact die je hebt op een betere wereld te vergroten.

BREEAM-gecertificeerd

Wonderwoods Offices heeft een BREEAM Excellent-certificaat behaald. Er werden hoge punten gescoord voor energie-efficiëntie, hergebruik van regenwater en de alomtegenwoordige flora en fauna. Samen zorgen we ervoor dat we het behalen van het BREEAM Excellent label bij oplevering vieren.

Een groen hart

Wonderwoods ademt straks groen door de beste landschapsarchitecten en specialisten in het vak: Arcadis, Laura Gatti Studio, Koninklijke van Ginkel Groep en Van den Berk Boomkwekerijen. De bomen en struiken voor de hectare verticale vegetatie worden zelfs al gekweekt op de boomkwekerij van Van den Berk.

Jaarlijks onderhoudsplan

Kantoorhuurders hoeven zich geen zorgen te maken over de bomen en de struiken: er wordt een toegewijd team van ‘vliegende hoveniers’ aangesteld om gedurende elk van de vier seizoenen onderhoud uit te voeren. Deze service is niet gratis, maar de kosten worden tot een minimum beperkt. Bedenk daarbij dat die kosten worden gecompenseerd door lagere rekeningen dankzij onze energiebesparende oplossingen.

LOCATIE

Strategische locatie.

Wonderwoods is gevestigd in Utrechts Beurskwartier, het best bewaarde geheim voor zaken. Expositiecentrum De Jaarbeurs en Utrecht Centraal Station zijn op loopafstand. Luchthaven Schiphol, de toegangspoort tot Europa en de rest van de wereld, is vanaf het station in slechts 30 minuten per trein te bereiken. Handig voor zakenreizen naar partners of kantoren in de rest van het land – of in andere landen.

 

Utrecht is een magneet voor bedrijven dankzij het gezonde stadsleven en de centrale ligging in het land met elke andere Nederlandse stad in haar nabijheid. Het is de snelst groeiende stad van Nederland en de aanhoudende vraag naar kantoorruimte leidt tot schaarste.

previous arrow
next arrow
Slider

DOWNLOADS

Visualiseer je toekomstige werkplek.

Download de details:

Renderings

Plattegronden

Impressies

Teaser

SCHRIJF JE IN

Klaar om je bedrijf een groene boost te geven?

Mis deze zeldzame kans om deel uit te maken van een innovatief groen project dat in 2023 haar deuren opent in Utrecht, hartje Nederland, niet.

Schrijf je nu in en bereid je voor om zaken te doen in een stad met de hoogst opgeleide beroepsbevolking van het land – een pre als het gaat om het aantrekken van getalenteerd personeel.
Beslissen om naar deze groene stadsoase te verhuizen, voorzien van de meest geavanceerde technologieën, zou de slimste keus kunnen zijn die je dit jaar maakt.

CBRE 

+31 (0) 30 635 22 11

JLL
+31 (0) 20 540 54 05

BNP Paribas Real Estate

+31 (0) 20 305 97 20