i
More info?See FAQ
Interested?
Keep updated!

Wonderwoods wint tender ‘Healthy Urban Quarter’!

Utrecht: de stad van gezond stedelijk leven voor iedereen. Een stad van gezonde inwoners in een gezonde leefomgeving, werkend aan een gezonde economie. Waar iedereen mee kan doen en iedereen zich thuis mag voelen.   

 

In oktober 2016 maakte de gemeente Utrecht haar ambities voor het ‘Healthy Urban Quarter’ bekend op de Expo Real in München. Een tender waarbij groen, duurzaam-, leefbaar-, en gezondheid de kernthema’s waren.

48_s1_cam001@0.5x (1)

Wonderwoods liet aan de gemeente Utrecht zien dat zij de ambities voor Healthy Urban Quarter begrepen hadden. Zo sloegen ze de handen ineen met architecten zoals Stefano Boeri, bekend van zijn ‘Bosco Verticale’ in Milaan, MVSA Architechts en Koninklijke Ginkel Groep. De kernwoorden groen, leefbaar, gezond en duurzaam staan zo constant op de voorgrond.

“The idea of building a tower completely surrounded by trees came to me in 2007 in Dubai when I was following the frantic construction of a city in the desert consisting of dozens of new towers and skyscrapers. All were clad in glass or ceramic or metal. Thus, they reflected the sunlight and acted as heat generators in the air but especially on the ground: the area inhabited by pedestrians. I later learnt that 94% of tall buildings in the world built after 2000 are covered in glass, creating increasingly artificial cities.”

 

— Stefano Boeri (Stefano Boeri Architetti), Architect

Eind 2017 won het ontwikkelconsortium Wonderwoods Development bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten de tender Wonderwoods.

 

Utrecht: een stad die tegengas durft te geven tegen de snelle natuur-loze verstedelijking. Een stad die investeert in nieuwe architectuur, zogeheten ‘levende gebouwen’. Maar bovenal een progressieve en innovatieve stad die samen met de komst van Wonderwoods een gezond en stedelijk ecosysteem

MORE STORIES

Wonderwoods nu hoogste groene gebouw van Nederland

Wonderwoods nu hoogste groene gebouw van Nederland G&S& nadert voltooiing eerste project Utrechtse Beurskwartier Utrecht, 26 januari 2024 – Het..

Read more

Wonderwoods uitgeroepen tot het beste Mixed-Use project van Nederland

Wonderwoods uitgeroepen tot het beste Mixed-Use project van Nederland  Op 2 december 2021 is Wonderwoods namens de European Property Awards..

Read more

Lancering van RE\DEFINE Real Estate

Gezonde en veilige gebouwen met REDEFINE Real Estate. Na COVID-19 wordt de wereld nooit meer hetzelfde. Gezondheid staat vanaf nu..

Read more

Een verticaal bos in hartje Utrecht.

Wonderwoods: een verticaal bos in hartje Utrecht. Wat voor effect heeft de natuur op de stad en haar inwoners? Een hectare..

Read more